La sisena edició del MOT Festival de Literatura Olot-Girona va acabar dissabte posant punt final a dos caps de setmana on la Mediterrània ha sigut la protagonista i el pretext per unir gairebé 40 autors de les quatre ribes del Mare Nostrum. El festival és també un pont entre cultures, punts de vista diversos i, sobretot, un punt de trobada per a la paraula, la conversa i el diàleg.

Segons els organitzadors, un any més «el MOT ha tornat a atreure un públic fidel, però també renovat». Un total de 2.300 persones han assistit a la quinzena de converses i als dos ver-MOTs. De fet, el 90% de les activitats han arribat a la plena ocupació. Des de l'organització es va voler posar l'accent en el fet de comptar amb un «públic fidel» que «any rere any espera el Festival, participa en les converses i va i ve de Girona a Olot i a la inversa». «Sense dubte, estem en un moment de consolidació i ja som una referència en l'àmbit literari nacional», van comentar les dues directores, Carme Simon i Glòria Granell.

Igualment satisfet es va manifestar Manuel Forcano, comissari d'enguany, que va ratificar el bon funcionament de l'eix temàtic de l'edició. «Amb un tema com la Mediterrània, ha estat un MOT molt dúctil: és un mar petit però molt llarg, té molts tentacles; té quatre ribes i això fomenta la diversitat temàtica, d'olors i de tons. Això ho hem reflectit al MOT i s'han posat moltes qüestions sobre la taula», va indicar. Forcano va voler subratllar també el paper del festival com a altaveu per a veus no tan conegudes. «Hem portat noms per ser coneguts: escriptors que pel fet de ser mediterranis no han tingut l'oportunitat de ser massa traduïts o massa difosos. El MOT és una oportunitat perquè la gent conegui més els autors de la Mediterrània», va dir.

«La majoria de les sessions s'han emplenat i això és un bon senyal que la gent vol conèixer autors i paisatges nous. El MOT ha combinat els que són de lluny amb els que són d'aquí, i això és un gran encert, perquè mostrem que tenen una cosa comuna, que és aquest mar que ens comunica i que ha estat el protagonista», va concloure el comissari.