La ciència i l'art reflexionen sobre el coneixement de la realitat i els seus límits a partir de l'impacte de la mecànica quàntica a l'exposició del CCCB Quàntica, un projecte que va néixer del programa insígnia del laboratori de física de partícules CERN, en col·laboració amb la fundació FACT de Liverpool. Quàntica aborda com els llenguatges i les metodologies de les pràctiques artístiques transdisciplinars poden contribuir a la comprensió de la ciència.

Per entendre el món subatòmic, s'ha de percebre que aquest terreny està regit per unes propietats diferents del món macro, va explicar ahir el físic José Ignacio Latorre, col·laborador de l'exposició, que es va inaugurar fa uns mesos a Liverpool i que, després del seu pas pel CCCB de Barcelona, s'exhibirà a Brussel·les i Nantes.

L'objectiu final de l'exposició és oferir reflexions més pròximes als models i experiments científics mitjançant la participació de persones del camp de la cultura, que mostren la feina que ocupa al CERN (Organització Europea per a la Investigació Nuclear), on tenen lloc complexos experiments de física de partícules.

Per fer-ho, els últims tres anys un grup d'artistes van ser convidats a residir al CERN amb la finalitat de desenvolupar les seves pràctiques artístiques establint un diàleg amb enginyers i físics de partícules.