'editorial catalana Claret ha presentat aquesta setmana el nou aplicatiu per a dispositius mòbils La Missa de Cada Dia. Es tracta d'una «app» que ofereix els continguts de la missa diària per tal que es puguin consultar des de qualsevol lloc. La Missa de Cada Dia s'ha publicat en paper des de fa més de 25 anys en català i en castellà, però aquesta és la primera vegada que existeix una publicació en català que ofereix aquest mateix servei.

L'«app» de La Missa de Cada Dia inclou els textos litúrgics per a totes les celebracions eucarístiques del missal, tant les d'àmbit general com les que són pròpies de cada bisbat i les de les principals poblacions de la geografia catalana. Llavors, ofereix automàticament els textos que corresponen a cada dia segons el calendari litúrgic i les festivitats locals més importants. L'aplicació també proporciona comentaris sobre els textos bíblics per facilitar la preparació de les homilies o per a la meditació i pregària personal de qualsevol usuari.

El format de l'«app» es presenta de manera molt intuïtiva, amb un disseny clar i senzill, que facilita la navegació pels diferents continguts. A més conté fotografies de qualitat que completen la lectura. A part dels textos litúrgics oficials de cada dia, inclou també comentaris de l'Evangeli, introduccions, punts de reflexió i pregàries en les solemnitats i el santoral i les principals celebracions locals i diocesanes.

Per emmarcar la presentació del nou aplicatiu, la Fàbrica Lehmann de Barcelona va acollir dijous un diàleg sobre religió i noves tecnologies. Hi van intervenir el bisbe auxiliar de Barcelona i president del Secretariat Interdiocesà de Catequesi, Antoni Vadell, i el vicedegà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL i impulsor del Mapping Young Religion, Josep Lluís Micó, col·laborador de Diari de Girona.

Acostar-se als joves

En el darrer document sobre els joves, el papa Francesc advertia que «ja no es tracta només d' utilitzar instruments de comunicació, sinó de viure en una cultura àmpliament digitalitzada». En aquest context, el debat de dijous va plantejar algunes preguntes com per exemple si l'ús de les noves tecnologies pot ajudar a la vivència religiosa, si els joves tenen interès pels continguts religiosos a la xarxa, si l'Església sap utilitzar correctament l'entorn virtual i si hi existeixen els «influencers» religiosos, entre altres qüestions.