La setena edició del Dia Internacional de l'Art desplegarà una extensa programació d'activitats culturals i artístiques aquest cap de setmana. Girona engega, per setena vegada, aquesta celebració que recorda el naixement de Leonardo da Vinci el 15 d'abril de 1452. La programació, dissenyada de forma conjunta entre una vuitantena d'entitats vinculades al món de les arts visuals, inclou tallers, exposicions, itineraris d'art, projeccions, concerts, conferències, visites comentades i performances, entre d'altres.

L'activitat central i destacada va ser el pregó de Vicenç Altaió ahir al Bòlit, Centre d'Art Contemporani de la plaça de Pou Rodó de Girona.

A la ciutat de Girona hi ha programades una trentena d'activitats i exposicions, i a la resta de les comarques gironines es desplegaran més d'una cinquantena de propostes culturals. Cal destacar les aportacions de poblacions com Torroella de Montgrí o Sant Hilari Sacalm, que acullen diverses activitats vinculades al Festival de Fotografia Mirades o a la commemoració dels 500 anys de la mort de da Vinci, respectivament. També Cassà de la Selva, la Bisbal d'Empordà o Sant Feliu de Guixols, entre altres, fan activitats.

En el camp de la videocreació, hi ha la presentació de l'òpera prima de Pulpopop, Katartist, avui a les 12 h al cinema Truffaut. Els Amics del Museu d'Art de Girona mostren avui (11 i 13 h) la instal·lació escultòrica Foc Nostrum, amb l'artista Jaime de Córdoba.