13 de abril de 2019
13.04.2019
Diari de Girona

Entra dintre teu

13.04.2019 | 00:52
Entra dintre teu

És un text evangèlic que parla de la pregària. És més fàcil conèixer la geografia de fora que la de dins. Fer l'espeleologia del cor, dels sentiments bons i nobles, de les decisions raonables i sobrenaturals, és un gran problema vital. Perquè «de dintre el cor dels homes provenen els pensaments dolents: fornicacions, furts, homicidis, adulteris, avarícies, maldats, enganys, impuresa, enveja, injúries, orgull, insensatesa; totes aquestes coses dolentes provenen de dins i embruten l'home (Mc.7 21-22 ).

Jo crec que molta gent comença a estar llassada per la contemplació d'aquest producte humà que és el mal moral. En termes evangèlics: el pecat. El papa Francesc ve a dir que, quan la caritat de Crist transfigura la vida dels Sants -esperit, ànima i cos-, aquests fan participar les criatures de l'impacte de la seva vida, de la seva lloança, de la força de la seva pregària, de la contemplació i de l'art. Però en aquest món l'harmonia generada per la redempció està amenaçada, avui i sempre, per la força negativa del pecat.

La societat està subjecta a comportaments negatius envers el pròxim i les altres criatures i nosaltres mateixos. Jo diria que la gent està cansada del excessos comuns, i dels seus propis. És que no es pot viure millor respectant la naturalesa de les coses? És tan lògic, tan racional, connectar «les coses» amb l'acció creadora de Déu? És que la seguretat i la pau només poden venir de les polseres d'allunyament i de la presència dels Mossos d'Esquadra? Per això és tan important la celebració d'aquesta Setmana Santa. L'únic home que pot posar el món en la seva òrbita i també el nostre cor és l'Home-Déu. Comença la Passió redemptora de Jesús, la seva mort i la seva Resurrecció.Comença la gran lluita contra el pecat. Jo crec que la gent mira, cada vegada, el Sant Crist de més a prop.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit