La segona edició del Festival Art i Gavarres va portar ahir com a protagonista l'escriptora i videoartista Ester Xargay, que va oferir una performance a la font de Panedes, a la carretera de Llagostera a Romanyà de la Selva. Seguidament, el Col·lectiu Vibra va fer també una acció, la performance Fils de pedra al dolmen de la Cova d'en Daina, situat a Romanyà de la Selva.

Ester Xargay escriu poesia i assaig sobre temes d'art i és videoartista. Combina aquestes dues pràctiques amb recitals, exposicions i concerts. En poesia, ha obtingut el Premi Cadaqués a Rosa Leveroni 2018, amb el llibre Desintegrar-se.

Vibra, per la seva part, és un col·lectiu artístic internacional i de dones residents a l'Alt Empordà: Mònica Campdepadrós, Elena Casadevall, Juliette Murphy, Rosa Pascual, Esther Pi i Petra Vlasman.

El Festival Internacional Art i Gavarres es va celebrar l'any passat a Girona, Celrà i Cassà de la Selva. La segona edició ha crescut en nombre d'artistes, activitats i municipis que hi participen.

El Consorci de les Gavarres, ens depenent de la Diputació de Girona; l'Ajuntament de Girona i el Bòlit Centre d'Art Contemporani, han impulsat aquesta segona edició internacional d'art en el paisatge, que permet descobrir un total de 16 intervencions artístiques efímeres a l'entorn del massís de les Gavarres, concretament als municipis de Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera i Romanyà de la Selva.