El periodista, editor i bibliotecari Rafael Garcia Pascuet, conegut com a Rafael Pascuet, ha mort aquest dimecres a l'edat de 69 anys. Pascuet ha estat molt vinculat, des de principi dels anys vuitanta, a la vida cultural i educativa de Figueres, des d'on va exercir com a redactor en cap de la nova etapa de la revista Empordà Federal durant la direcció de Jaume Guillamet. Va ser el creador del suplements Papers Empordanesos del setmanari Hora Nova. També va ser membre executiu en l'àmbit de la comunicació dels Jocs Olímpics de Barcelona i bibliotecari de l'Institut Ramon Muntaner. Des d'aquest centre va coordinar totes les edicions del premi literari Maria Àngels Anglada.

L'exdirector i catedràtic d'història del centre Francesc Canet, el recorda com "un artesà de la feina ben feta. La paraula que millor el definia era la discreció. Era molt eficient, qualsevol projecte que estigués a les seves mans era segur que estava acabat a temps i amb excel·lència".

Rafel Pascuet va ser autor i coautor de diverses publicacions en companyia d'escriptors com Joan Ferrerós o Enric Pujol. Entre altres obres publicades en les quals va intervenir hi ha Entrelluchs. Una aproximació empordanesa a Ernest Lluch; Institut Ramon Muntaner. Figueres 1839-2014; Figueres, llibre de la Rambla o La Revolució del bon gust: Jaume Miravitlles. El 2002 va ser comissari de l'Any Fages.

Havia nascut el 1949 a l'Alt Urgell, amb formació d'economista, també va estar molt vinculat a les Illes Balears, especialment amb Eivissa, sobre la qual havia publicat diversos llibres.