La Direcció General d'Afers Religiosos ha consolidat el portal Cinema espiritual i de les religions amb la seva incorporació dins del web de la Generalitat. Aquest canvi ha implicat una renovació a fons de diversos aspectes, com ara un disseny responsiu, un motor de cerca més potent i l'afegitó de mil pel·lícules més a la base. Segons indiquen des de la Direcció General, aquesta actuació referma el seu compromís amb el cinema com a mitjà per estendre els valors espirituals i la diversitat de creences. El portal de Cinema espiritual consta de dues grans seccions. En primer lloc, ofereix el Fons filmogràfic de les religions, un catàleg d'accés lliure, en llengua catalana, que recull la producció cinematogràfica mundial referent a totes les tradicions religioses. Té un caràcter exhaustiu i és el resultat d'una tasca de dos anys de recerca, identificació i classificació de les pel·lícules que d'alguna manera aborden la qüestió religiosa, siguin produccions de ficció o documentals. Actualment, la base de dades recull més de 2.700 pel·lícules dels cinc continents, nombre que s'anirà incrementant amb la incorporació d'altres films que permetran tenir aquest fons permanentment actualitzat.

Es tracta d'un projecte impulsat per Afers Religiosos i coordinat per Joan-Andreu Rocha Scarpetta, membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat, doctor en història de les religions i professor de cinema i de comunicació intercultural.

Al fons filmogràfic de les religions hi ha una base de dades de films classificats per religions específiques (hinduisme, budisme, judaisme, cristianisme, islam, sikhisme, la fe bahà'í, etc.), per any (des dels orígens del cinema fins a l'actualitat), per director, per tema i per país. El portal també inclou un apartat de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que se celebra anualment del 15 al 30 de novembre. Els usuaris hi podran trobar l'agenda de projeccions, la geolocalització de les sales, la sinopsi de les pel·lícules programades, activitats que se celebren en el marc de la Mostra, com ara el Premi de Cinema Espiritual i el concurs La Paraula S'agrada, i més informació complementària.