L'arribada de la col·lecció de gairebé cinc-centes obres de l'artista Salvador Dalí a l'edifici de la Cambra de Comerç de Toledo, en ple nucli antic de la capital regional, segueix en stand-by dos anys després que s'anunciés la seva obertura «imminent», que estava prevista per al maig de 2017.

Segons van confirmar fonts la Cambra de Comerç de Toledo, la seva seu -situada a la toledana plaça de Sant Vicent- està habilitada per albergar aquesta col·lecció. El problema, però, és que els impulsors d'aquest nou espai d'art contemporani mantenen llogada la zona d'aquest edifici on es contemplava ubicar la mostra de Dalí i això fa que el projecte estigui parat.

Va ser al novembre de 2015 quan la presidenta de la Cambra de Comerç de Toledo, María de los Ángeles García, acompanyada de l'alcaldessa de la ciutat, Milagros Tolón, va anunciar l'obertura d'aquest espai amb prop de 500 obres, el 98 per cent de les quals serien creacions del pintor surrealista Salvador Dalí cedides per un col·leccionista privat. Aquesta mostra havia de tenir caràcter permanent.

Última data, maig del 2017

Encara que durant aquella presentació van datar per al primer semestre del 2016 l'obertura del museu, no va ser fins a l'abril de 2017 quan la presidenta de la Cambra de Comerç de Toledo va avançar que l'exposició d'art contemporani «podria obrir les seves portes en el mes de maig». Llavors, María de los Ángeles García va atribuir la nova data al fet que els treballs que s'havien realitzat a l'interior de l'immoble de la institució cameral estaven acabades i l'espai estava llest per acollir el muntatge de l'exposició, que també inclouria obres d'autors contemporanis toledans.

Sigui com sigui, la realitat és que l'obertura de la sala i l'exhibició de les obres de l'artista figuerenc continua congelada i sense data d'obertura.