08 de maig de 2019
08.05.2019
Diari de Girona

PortAventura obrirà un nou espai terapèutic per a infants amb malalties greus

Les instal·lacions, que s'inauguraran el pròxim mes de setembre, preveuen acollir unes 200 famílies cada any, en estades d'una setmana

08.05.2019 | 00:00
Maqueta del resort terapèutic PortAventura Dreams.

PortAventura inaugurarà al setembre un espai pioner a Europa que posarà en valor l'oci com a part del tractament mèdic d'infants amb malalties greus. PortAventura Dreams, que així s'anomenarà la zona d'uns 9.000 metres quadrats que ja està en construcció, es va presentar ahir i preveu acollir unes 200 famílies cada any, que faran estades d'una setmana de manera gratuïta. Els pacients arribaran procedents d'hospitals especialitzats amb infants com l'hospital Sant Joan de Déu, l'hospital Universitari Vall d'Hebron i l'hospital Infantil Universtario Niño Jesús de Madrid, que actuaran en col·laboració amb Creu Roja. La inversió és de 4 milions d'euros.

Els responsables del parc l'han definit com el projecte més ambiciós de la fundació. La voluntat de la instal·lació és «ser part de la teràpia de recuperació a través de l'oci, la diversió, la interacció i els moments en família», segons va apuntar Choni Fernández, directora de Responsabilitat Corporativa de PortAventura World. Les famílies que hi podran passar una setmana seran les de menors en una fase avançada de la curació de la malaltia que pateixin.

La selecció dels beneficiaris la realitzarà un comitè mèdic independent, format per professionals dels hospitals participants en la iniciativa, juntament amb la Creu Roja. Hauran de ser infants d'entre 4 i 17 anys «que hagin patit una malaltia molt greu de les que es recullen en el llistat de malalties greus del Ministeri de Sanitat», va explicar Fernández. En la decisió no hi intervindrà la Fundació PortAventura, però sí que cobrirà el cost de l'estada setmanal. Les famílies també tindran accés als tres parcs de PortAventura World i la possibilitat de fer activitats exclusives.

Membres del comitè mèdic van exposar que l'Hospital Universitari Vall d'Hebron està realitzant un «estudi psicològic pioner» sobre els beneficis que té per als pacients participar en accions d'oci i entreteniment. Durant la presentació del projecte es van citar també visites de famosos i «ídols» dels infants, com ara actors, cantants o futbolistes. Tot i que encara no hi ha una conclusió ferma, van indicar que hi hauria una millora en la salut del malalt en els dies posteriors a aquestes visites com l'estat d'ànim o l'ansietat.

El resort comptarà amb un total de sis habitatges de 130 metres quadrats cadascun que estaran col·locats de forma circular, amb un espai comú al mig «que fomenti la interacció entre les famílies», va detallar Fernández. Cadascun dels habitatges tindrà capacitat per sis persones, amb tres habitacions dobles, dos lavabos, una sala d'estar, terrassa i cuina, i està adaptat a les necessitats dels infants amb malalties greus i els seus familiars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook