Els germans Roca impartiran el curs Ciències sensorials i creativitat en la gastronomia, que es portarà a terme a l'Escola Superior d'Enginyeries Industrials, Aeroespacials i Audiovisuals de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Joan, Josep i Jordi Roca compartiran així la seva visió i experiències en el camp de la creació d'experiències sensorials innovadores emmarcades en la gastronomia. El curs dotarà d'eines i coneixements els alumnes per a la creació de noves experiències sensorials aplicables no només a la gastronomia, sinó també en d'altres àmbits.

Els gironins van presentar l'any 2013 El Somni i han col·laborat els últims anys en diversos estudis d'investigació sobre la sensorialitat. Restauració, gastronomia i alimentació; educació, docència i pedagogia i, finalment, la salut són els tres àmbits en què es distribueix el programa del curs Ciències sensorials i creativitat en la gastronomia, que s'ofereix a tota persona interessada en el coneixement dels processos de la percepció en contextos com el de les aromes aplicades a l'alimentació, la gastronomia i a professionals amb inquietuds creatives i innovadores aplicades a la cuina.

El curs constarà de 165 hores lectives, oferta de 20 places, i serà presencial (tres dies a la setmana). Les sessions començaran el dia 2 d'octubre de 2019 i finalitzaran el dia 5 de març de 2020. Seran teòriques i experimentals, amb algunes master class, i es realitzaran a les mateixes instal·lacions de La Masia (I + R) d'El Celler de Can Roca.