Sis capítols de 45 minuts cadascun conformen Dolors, la pròxima estrena del Teatre Lliure que té totes les característiques d'una sèrie de televisió, excepte dues: cal anar al teatre a veure-la i no està gravada, sinó que es representa en directe. Sergi Belbel és el director d'aquesta obra amb format de sitcom que narra les aventures i desventures d'una dona que inventa un dispositiu que elimina el dolor de la menstruació. Miranda, la seva companya de pis, l'anima a patentar aquest mecanisme tan útil però, curiosament, les empreses a les qual Lola es dirigeix ni tan sols li donen cita.

«La idea original de l'obra és parlar de les dificultats que tenen les dones emprenedores perquè les tinguin en consideració en un món d'homes», explica Meritxell Yanes, impulsora i productora del projecte. A partir d'aquesta idea, Eulàlia Carrillo, Cristina Clemente i Sergi Belbel han desenvolupat la història «en la que les protagonistes no són inicialment feministes», segons Cristina Clemente.

La sèrie teatral s'estrenarà el 22 de maig i durant la primera setmana es representaran els capítols un i dos, durant la segona els capítols tres i quatre, i durant la tercera els capítols cinc i sis. A més, l'últim dia, 9 de juny, la companyia interpretarà els sis capítols seguits en una marató.