La revista Qüestions de Vida Cristiana ha dedicat un volum nomogràfic al sacerdot i monjo de Montserrat Lluís Duch, desaparegut el passat 10 de novembre. Lluís Duch: símbol, religió i poder es presentarà al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat el proper dijous, 6 de juny, a les sis de la tarda. A l'acte hi intervindrà el director de la revista, Miquel Calsina; la professora i investigadora de la URL Mar Rosàs; el president de la Fundació Joan Maragall, Josep M. Carbonell; l'abat de Montserrat, Josep M. Soler, i el president de la Generalitat, Quim Torra. La doctora Rosàs farà una semblança de l'homenatjat amb el títol Lluís Duch: temps de paraules, temps de silenci.

«Lluís Duch és un dels pensadors més singulars, destacats i prolífics del pensament contemporani a Catalunya: monjo benedictí, intel·lectual del seu temps, un home a cavall del silenci i del llenguatge, de la muntanya i la ciutat, que desenvolupa el seu treball entre la pregària i l'estudi, o entre la universitat i la bibioteca del monestir», es pot llegir en el nou monogràfic.

Duch va ser reconegut amb la Creu de Sant Jordi el 2011, era doctor en Antropologia i Teologia per la Universitat de Tübingen i professor emèrit de la UAB, de l'Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona i de l'Abadia de Montserrat.