Unes 12 tones de cargols es consumiran amb motiu de la 40a edició de l'Aplec del Caragol de Lleida, que té lloc aquest cap de setmana, segons els organitzadors. L'Aplec va començar divendres amb el tradicional «Lo Caragolasso», acompanyat de pirotècnia. Tot seguit va començar la festa, amb el tradicional sopar de germanor, que va donar pas a diferents propostes musicals a les parcel·les de les diverses penyes.

Ahir va ser el dia «estrella», segons el president de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol, Ferran Pérdrix. El recinte va registrar una gran afluència de públic sota una calor sufocant. Les colles encaraven la jornada amb el dinar i una tarda plena d'activitats infantils. El matí d'ahir va començar amb els esmorzars que elaboren els collistes i seguidament, al migdia, es va fer l'ofrena floral a l'estàtua de Manolo Calpe, impulsor de la festa.

Pérdrix va destacar que el temps acompanyava «massa i tot», referint-se a les altes temperatures d'aquest dissabte i també les previstes per avui. El president va assegurar que la salut de l'Aplec és de «ferro», ja que és l'any amb més collistes, un total de 13.500, tot i que no ser el que té més colles. En total, n'hi ha 107, de les quals dues són noves.

Uns 200.000 visitants

Amb relació a l'espai que ocupa l'Aplec, el recinte dels Camps Elisis, Pérdrix va indicar que l'objectiu és donar els mateixos serveis a totes les colles i que si en un futur es plantegés millorar el recinte seran els primers en explicar les seves necessitats. «Que la festa està viva i vol créixer és clar, però ens hem d'adaptar al recinte que la ciutat ens dona», va puntualitzar Pérdrix.

Des de l'organització van explicar que s'espera la visita d'unes 200.000 persones al llarg de tot el cap de setmana.