L'escriptor italià Andrea Camilleri es troba hospitalitzat i en estat greu després d'haver patit un infart, segons va informar ahir la premsa italiana. Tal com publica el Corriere della Sera, l'autor del Comissari Montalbano, protagonista de la sèrie de novel·les policíaques amb les quals va aconseguir la fama, va ser ingressat ahir al matí a causa de problemes cardiorespiratoris. El director del departament de Cardiologia de l'hospital romà del Sant Spirito, Roberto Ricci, va explicar als mitjans que el pronòstic és reservat.

«Actualment està ingressat a la unitat de reanimació, amb respiració assistida», va indicar el doctor, i alhora va assenyalar que el seu estat és crític. Ricci va relatar que Camilleri va ser traslladat d'urgència a l'hospital des del seu domicili a Roma després de patir una parada cardiorespiratòria, i va subratllar que l'equip mèdic segueix controlant la seva situació. A més d'aquest atac cardíac, Camilleri, que a més d'escriptor és director, dramaturg i professor a l'Acadèmia d'Art Dramàtic Silvio D'Amico, va patir fa 20 dies una caiguda que li va provocar una fractura de fèmur.

Camilleri (Sicília, 1925) és un dels referents de la novel·la negra europea gràcies a la sèrie del comissari Salvo Montalbano que va crear el 1994, en homenatge al seu amic Manuel Vázquez Montalbán i Carvalho, un dels personatges més famosos de l'autor espanyol. No obstant això, la seva carrera va començar en el gènere històric. Amb El curs de les coses, escrita el 1968 i publicada 10 anys més tard, va inaugurar una sèrie de novel·les històriques situades a Vigata, una ciutat imaginada per ell mateix. També ha indagat en la Itàlia feixista en diverses obres.