03 de juliol de 2019
03.07.2019
Diari de Girona

El canvi d'hàbits a l'estiu augmenta el risc d'addicció als dispositius en menors

La falta de control i la manca d'activitats socials comporta que molts nens i adolescents dediquin més hores a les pantalles

02.07.2019 | 23:45
El canvi d'hàbits a l'estiu augmenta el risc d'addicció als dispositius en menors

L'Associació Centre Català d'Addiccions Socials (ACENCAS) ha advertit que el canvi d'hàbits i horaris propis de l'estiu, la falta de control i l'excés d'hores dedicades a dispositius tecnològics incrementa el risc d'addicció als dispositius electrònics en nens i adolescents. Segons assegura el president d'ACENCAS, Francesc Perendreu, «en molts casos, durant l'estiu, els nens deixen de fer activitats socials i de tenir contacte personal amb els seus amics, a més de no fer activitat física, fet que suposa no cremar les calories que haurien de cremar».

Perendreu afirma que en aquesta època de l'any els principals passatemps passen a ser jugar amb el mòbil, la consola, l'ordinador o la tauleta, i es crea la necessitat de jugar cada vegada més, fet que suposa una addicció. Per prevenir addiccions, aconsella «programar activitats per als nens i pactar amb ells les hores diàries que poden dedicar als videojocs».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook