El president i director musical de Música Antiga de Girona va presentar ahir el disc Les 40 hores de Girona. Música eucarística dels segles XVII i XVIII, un treball de recuperació de les partitures que es conserven a l'Arxiu Capitular de la Catedral de Girona.

El disc es va gravar en directe aprofitant el concert que va portar a terme la formació Música Antiga de Girona el 2 de desembre del 2018 a l'Auditori de la Mercè. Sota la direcció de Josep Vila Casañas, l'actuació va comptar amb la interpretació de Laia Frigolé (soprano I), Marta Garcia (soprano II), Hugo Bolívar (contralt), David Hernández (tenor), Daniel Regincós (violoncel barroc) i Albert Bosch (llaüt barroc).

«Aquest CD ens transporta al passat, a una societat concreta. Per tant, no és només música sinó que té un sentit historicista que ens ajuda a entendre la societat del passat i, concretament, la de la ciutat de Girona», va comentar el regidor Carles Ribas, que va participar a l'acte.

La devoció de les 40 hores és una de les diverses devocions eucarístiques que hi ha. L'estructura general d'aquesta devoció està basada en repetir 40 vegades seguides un esquema horari similar: un sermó, un càntic i una o més pregàries, amb diverses pauses enmig i s'hi pot afegir alguna processó.