El Museu d'Art de Girona inaugurarà avui una exposició que dibuixa l'itinerari de les arts a Catalunya des dels anys 1970 als 1990, des de l'abandonament de l'informalisme en favor de l'abstracció i el trànsit, sense solució de continuïtat, cap a l'art conceptual, amb una selecció de 60 obres dels artistes representatius del període.

Aquesta exposició es basa en el fons d'art del diari Avui, que aglutina prop de 600 obres, donació dels mateixos artistes per donar suport al projecte d'aquest mitjà de comunicació, el primer rotatiu en català després del franquisme, publicat a partir del 1976.

El fons va ser adquirit l'any 2011 per la Generalitat de Catalunya i es va dipositar al Museu d'Art de Girona, que el custodia avui en espais del monestir de Vilabertran.

L'exposició vol ser la primera d'una successió de propostes expositives per mostrar la diversitat i riquesa del fons, un dels conjunts més significatius d'art català de la segona meitat del segle XX.

70's- 90. D'una certa abstracció a l'art conceptual és el títol d'una mostra comissariada per la historiadora i crítica d'art Pilar Parcerisas, qui, a banda d'haver estat crítica d'art del diari, va coordinar i impulsar l'ampliació del fons, moment en què s'hi van incorporar creadors més joves. La proposta expositiva de Parcerisas fa confluir en una sola exposició els noms més significatius de l'art català del període.

En la mostra s'hi podran veure, entre moltes altres, obres de: Francesc Abad, Pic Adrian, Andreu Alfaro, Enric Ansesa, Joan Brossa, Francesc Català-Roca, Montserrat Costa, Eulàlia, Ferran García Sevilla, Grup de Treball, Joan Hernández Pijuan, Antoni Miralda, Fina Miralles, Joan Miró, Antoni Muntadas, Josep Niebla, Antoni Tàpies, Torres Monsó, Joan Vila-Grau, Joan-Pere Viladecans i Jaume Xifra.