Eduardo Mendoza publicarà el pròxim 29 d'octubre una nova entrega de la sèrie que va iniciar amb la novel·la El rey recibe i que protagonitza Rufo Batalla, un personatge les peripècies del qual permeten a l'escriptor català analitzar alguns moments històrics, culturals i socials del segle XX.

El pròxim llibre, que encara no té títol definitiu, està ambientat els últims anys setanta i en els principis dels vuitanta.

La trama arrenca la primavera de 1975 a Nova York, on viu Rufo Batalla amb una fonda sensació d'insatisfacció i ganes de tornar a Espanya, on el dictador Francisco Franco té els dies comptats i es respiren aires de canvi.

Quan Batalla està a punt de tornar a Espanya, reapareix en la seva vida el príncep Tukuulo amb el seu embogit projecte de reivindicar el seu dret al tron de Livònia, país inexistent assentat sobre un territori a cavall entre dues o tres repúbliques de la Unió Soviètica.

Rufo Batalla accepta aquesta incerta missió mogut per l'afecte que l'uneix a Tukuulo i davant el temor de tornar a Espanya sense haver fet res important en la seva vida. Després de prendre aquesta decisió, el protagonista viatjarà a l'Orient i, una vegada allà, descobrirà que aquesta zona del planeta no és l'última ni l'únic destí de la seva extraordinària missió.