El Museu Etnològic del Montseny La Gabella d'Arbúcies acollirà a partir de dimecres la mostra Levi Orta. Copista d'artistes polítics, de l'artista Levi Orta (l'Havana, Cuba, 1984). El projecte va guanyar Art en Ruta, una iniciativa del Consell Comarcal de la Selva per promoure el talent artístic.

Orta investiga les incursions dels líders polítics en el món de l'art. L'artista convida a repensar com les posicions ideològiques es barregen amb l'art i els seus diferents actors. En el seu cas, des de la ironia i el sarcasme intenta aprendre de la política copiant les obres d'art que han realitzat polítics cèlebres. La intenció no és fer cap tipus d'apologia d'aquests polítics, sinò mostrar la instrumentalització que aquests polítics han intentat fer o fan de l'art.

La mostra es divideix en sis obres: Creación política (2010-2013, sèrie sobre pintures i dibuixos realitzats per cèlebres polítics); Bocetos-Detalles (2018, pintures sobre lli i impressions fotogràfiques); Copia de una obra de Francisco Franco viaja segura por toda España (2014, acrílic sobre fusta); La Firma (2012, aquarel·les sobre paper); Automatismos de Juan de la Cosa (2014, dibuixos sobre paper); Singing Alone (2014, vídeo-instal·lació). També inclou un vídeo que recopila fragments documentals que dialoga amb el conjunt de l'obra.

Aquesta és una mostra itinerant que ja es va veure a la Casa de la Generalitat de Perpinyà.