Dins dels actes de la Festa Major de Blanes, el 26 de juliol la parròquia de Santa Maria va celebrar 700 anys de la seva fundació. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va ser qui va presidir l'Eucaristia, concelebrada també pel rector actual, mossèn Enric Roura, i els seus predecessors: Miquel Angel Ferrés i Lluís Solà.

«La primera finalitat d'aquest temple és el culte, la celebració dels sagraments i la lloança, per això aquesta església té vida i és bella», va assenyalar el bisbe en la seva homilia, alhora que en va destacar «l'harmonia de la seva construcció i la bellesa de les seves formes».

A la missa també hi van assistir una gran quantitat de mossens que, temps enrere, havien estat rectors de la parròquia de Blanes i ara estan jubilats o traslladats a altres parròquies. Alguns d'ells eren Joaquim Alqueza, fundador de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria i el seminarista Antoni Coll.

Enguany, els gegants de Blanes van entrar fins a l'interior de l'església per protagonitzar un Ball de Gegants davant l'altar i encapçalar-lo després durant la missa.