Dues dècades després de l'estrena a la gran pantalla de l'aclamada primera entrega, Matrix tornarà als cinemes amb un nou lliurament. Segons va confirmar ahir el portal nord-americà Variety, la quarta entrega de la saga comptarà amb la direcció de Lana Wachowski -qui quan es va rodar la primera de les pel·lícules es deia Lawrence- i comptarà amb la parella de protagonistes original, formada pels actors Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss, que tornaran a donar vida als personatges de Neo i Trinity.

Segons la mateixa informació, els estudis Warner Bros Pictures produiran i s'encarregaran de la distribució del quart lliurament de la saga, el guió de la qual es troba escrivint encara Lana Wachowski, qui va crear aquest univers fílmic de ciència ficció amb la seva germana Lilly el 1999.

«No podem contenir l'emoció de tornar a entrar a l'univers The Matrix amb Lana Wachowski», ha assenyalat el president de Warner Bros Pictures, Toby Emmerich, en declaracions recollides pel portal Variety. «Llana és una autèntica visionària, una cineasta creativa singular i original, i estem encantats que escrigui, dirigeixi i produeixi aquest nou capítol en l'univers de The Matrix», ha assegurat.

Tal com han assenyalat des de la mateixa Warner Bros Pictures, està previst que la producció de la pel·lícula comenci a principis de 2020, una vegada que Wachowski finalitzi el guió, una tasca en la qual també col·laboraran l'escriptor Aleksandar Hemon i el cineasta David Mitchell.

Des de fa anys, Warner ha realitzat diversos intents per recuperar l'univers de la saga de ciència ficció. La nova producció posaria punt final als 17 anys transcorreguts des del rodatge de l'última pel·lícula, The Matrix Revolutions. La saga ha venut un total de 103.547.200 entrades només als Estats Units, segons Forbes.