El col·legi catòlic St. Edward de Nashville, a l'estat nord-americà de Tennesse, ha retirat de la seva biblioteca escolar els set llibres de la saga de Harry Potter, després que el pastor que dirigeix el centre, Dan Reehil, hagi assegurat que «les malediccions i encanteris» que apareixen a les novel·les juvenils de J.K. Rowling són «reals».

Aquesta decisió ha estat comunicada pel mateix Reehil a través del correu electrònic oficial del centre, segons va informar ahir el portal digital Tennessean.com. En aquest missatge, el pastor adverteix que l'escriptora britànica J.K. Rowling posa en risc els lectors de la saga, que, en llegir certs passatges, poden arribar a «conjurar esperits malignes». Reehil continua dient que aquesta informació l'ha consultat amb diferents exorcistes d'Estats Units i de Roma. Són ells, apunta, que li han aconsellat eliminar aquests llibres de la biblioteca del col·legi.

Tot i que els llibres de Potter han generat discrepàncies en alguns cercles religiosos, l'Església catòlica mai s'ha manifestat al respecte. D'aquí que aquesta decisió del pastor el converteixi en el primer membre d'aquesta Església que s'ha posicionat de forma oficial sobre aquest tema.

La superintendent de les escoles catòliques de la Diòcesi de Nashvile, Rebecca Hammel, ha explicat al diari local de Tennesse que cada pastor «té autoritat canònica» per prendre aquest tipus de decisions dins la seva parròquia. Així, ha apuntat que aquests llibres continuen a les biblioteques d'altres col·legis catòlics de la mateixa diòcesi.