El 51% de la població llença a les escombraries menjar que no està en mal estat mentre que un 40% admet que els aliments frescos se li fan malbé i el 33% rebutja qualsevol producte que està a punt de caducar, segons les dades del VI Observatori Nestlé.

En un comunicat de premsa publicat aquest dimecres, la companyia ha compartit les últimes dades del VI Observatori Nestlé sobre Hàbits Nutricionals i Estils de Vida de les Famílies que revelen que el 65% dels espanyols és conscient que ha de reduir la quantitat de menjar que llença a les escombraries a casa, però el 31% admet que no sap com fer-ho.

Les causes del malbaratament d'aliments, segons l'estudi, són l'excés en la compra i l'elaboració de menjar, la desorganització a l'hora de conservar els aliments i la falta de planificació quan es compra.

"Els individus que més desaprofiten semblen ser menys conscients i més impulsius en les seves conductes de compra i consum", ha explicat el psiquiatre i expert en promoció d'hàbits saludables, Rafael Casas, que ha col·laborat a l'estudi elaborat per a IPSOS.

Casas ha apuntat que "per motivar a aquestes persones a desaprofitar menys els aliments és fonamental que prenguin consciència del problema" i ha subratllat que si aconsegueixen canviar els seus hàbits "no només desaprofitaran menys, sinó que a més podran tenir una alimentació més equilibrada i saludable".