El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) va tancar ahir la seva 31a edició amb 750 professionals acreditats i un miler de reunions ràpides a l'àrea de negoci. El director artístic del mercat, Marc Lloret, destaca l'augment de professionals acreditats, que van ser 680 l'any passat, i fa una valoració general «molt positiva» de l'edició. Entre d'altres, destaca que en l'edició d'enguany gairebé la meitat de la programació han estat estrenes. Juliane Heinemann, Aiala, Nico Roig, Marco Mezquida, Los Aurora & Band Dulda, Ferran Palau, Maruja Limon, Filipe Catto, Yawners, Luna_Raül Refree, Os Amigos Dos Músicos, Mateo Kingman i Carla han estat alguns dels concerts amb millor acollida per part de públic i professionals.

Lloret apunta que l'augment de professionals acreditats «serveix d'aval» al Mercat, que està pensat «per promoure la contractació i dinamitzar la indústria». «L'augment de professionals ens diu que hi ha interès per venir al mercat», ha resumit. Del total, el 69% han estat catalans, el 16% de l'Estat i el 15% internacional -9% en l'edició passada.

Sobre les propostes presentades, mentre altres anys destacaven clarament un o dos concerts, enguany han estat diverses les opcions que han aconseguit bons resultats. A més, segons Lloret, «s'han vist propostes d'intensitat emocional que crec que s'adiuen als moments que estem vivint».