Coronada com a millor sèrie al festival internacional de Cannes, va arribar ahir al Velòdrom de Sant Sebastià Vida perfecta, una ficció creada per Leticia Dolera que trenca tabús i estereotips femenins i que s'atreveix amb tot: sexe, família, maternitat, èxit, xarxes socials o discapacitat.

La sèrie, que estrenarà Movistar+ el pròxim 18 d'octubre, equilibra risc, humor, emoció i frescor i està protagonitzada per tres dones a la trentena (la mateixa Dolera, Celia Freijeiro i Aixa Villagrán) a qui la vida porta a replantejar-se les seves idees preestablertes entorn de totes aquestes qüestions universals. «L'escriptura parteix de preguntes que em faig jo i que he compartit amb gent del meu entorn, dones i homes, sobre què fem amb les nostres expectatives vitals, què passa si no les complim o què passa si les complim i no som feliços», explicava ahir l'actriu, guionista i directora. «Són preguntes sobre com ens relacionem i com trobem el nostre lloc al món, a vegades ple de tabús o coses que ens fa por compartir; la sèrie vol posar-les sobre la taula i aportar llum a aquests temes complexos», va precisar.

La sèrie, coescrita amb l'humorista Manuel Burque, tracta temes universals però, en posar tres dones com a protagonistes, «hi ha un punt de vista que crea una perspectiva de gènere», va admetre la seva creadora. Els personatges masculins són secundaris tot i aparèixer retratats amb encert, especialment el que interpreta Enric Auquer, actor revelació del 2019, però també els de David Verdaguer, Font García i Burque.

A Dolera li pregunten sovint sobre la manera en què els seus personatges viuen la sexualitat. «Les tres tenen una vida sexual activa, com les dones que conec, es masturben, a vegades es corren i a vegades no», va dir. «Són subjectes que desitgen i no objectes de desig». Però a ella li interessa més reflexionar sobre l'èxit. «Ens eduquen creient que la teva feina és el que tu ets, t'identifiques amb la teva professió, es diu"què seràs de gran" i no "a què et dedicaràs", quan en realitat pots ser moltes coses alhora», va assenyalar.