El suec Bjorn Frantzén va ser escollit, ahir, millor cuiner del món al rebre el guardó The Best Chef Award Top 100, en una gala celebrada en la Universitat de Barcelona (UB). El guardó el concedeixen els mateixos xefs i professionals del sector, que són els que decideixen els premis. A més de Frantzén, van ser distingits amb altres guardons el gironí Joan Roca, d'El Celler de can Roca, que va ser considerat el segon millor cuiner del planeta; el madrileny David Muñoz, del Diverxo, que va quedar tercer, i l'estatunidenc Grant Achatz, quart. En cinquena posició va quedar el restaurant barceloní Disfrutar, que gestionen els «exBulli» Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch.

En aquest contxe, durant l'acte, que va congregar a la ciutat comtal un centenar dels millors xefs del món, també es va entregar el premi The Best Chef Legend Award a l'austríac Eckart Witzigmann. Aquests dies, Barcelona s'ha erigit en centre neuràlgic de la gastronomia mundial amb la celebració de The best chef awards. El certamen ha acollit per primera vegada un simposi internacional que, sota el títol #FoodMeetsScience, ha comptat amb diversos científics i xefs com el mateix Joan Roca, que va analitzarla relació entre la cuina i la ciència. Una trobada que va ser preludi de l'entrega de premis Best Chef Awards, que es va fer ahir a la Universitat de Barcelona. Els guardons reconeixenels cent «millors cuiners del món», una llista que Roca havia encapçalat en les dues últimes edicions. Durant la jornada, el xef va reivindicar una «revolució humanista» a la cuina i va subratllar la «innovació» i «creativitat» del sector gastronòmic català.