El tenor espanyol Plácido Domingo va dimitir ahir del seu càrrec de director general de l'Òpera de Los Angeles (LA Opera) i va cancel·lar totes les actuacions que hi tenia previstes, després de les acusacions d'assetjament sexual de què ha estat objecte per part d'una vintena de dones. En un comunicat remès ahir mateix a Europa Press, Domingo admetia que la publicació per part de l'agència Associated Press de testimonis de dones que deien haver estat víctimes d'assetjament sexual per part d'ell han creat «una atmosfera en la qual s'ha compromès» la seva capacitat per servir la companyia.

«Si bé continuaré treballant per netejar el meu nom, he decidit que el millor per a LA Opera és que renunciï com a director general i que em retiri de les meves futures actuacions programades en aquest moment», apuntava el tenor espanyol. En aquest sentit, Domingo afegia que fa un pas enrere amb un gran pesar i amb el desig que l'Òpera continuï «creixent i sobresortint». «L'Òpera estarà al meu cor», reblava el comunicat.

Després de les primeres denúncies contra Domingo, el mes d'agost, l'Òpera de Los Angeles va anunciar una investigació sobre les acusacions, mentre que altres institucions com l'Orquestra de Filadèlfia, l'Òpera de San Francisco o l'Òpera de Dallas decidien directament cancel·lar les actuacions.

La decisió del tenor de renunciar al seu càrrec a Los Angeles arriba després que cancel·lés el passat dimecres la seva actuació al Metropolitan Òpera de Nova York, i que anunciés que no tornaria a actuar en aquell teatre. Tot i això, sí que ha continuat actuant a Europa (a Salzburg va rebre una gran ovació) i té recitals programats a Madrid, Berlín, Colònia o Cracòvia.