El periodista i escriptor Rafel Nadal, per la seva destacada trajectòria, i l'exdegana del Col·legi Montserrat Minobis, a títol pòstum, seran distingits enguany amb la Mosca del Col·legi de Periodistes de Girona en un acte que tindrà lloc el pròxim dimecres 23 d'octubre a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona. En aquesta edició dels guardons també es premiarà el GEiEG amb la Mosca de Sant Narcís, en reconeixement als seus cent anys d'història.

El director de comunicació del Girona FC, David Torras; l'alcalde i la coordinadora de comunicació de Lloret de Mar, Jaume Dulsat i Anna Riera; i el president de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Jordi Mercader, es disputaran aquest any la Mosca Borda, el premi en negatiu que el Col·legi de Periodistes atorga anualment a les entitats o persones públiques que no faciliten la informació als professionals de la comunicació. Segons un comunicat del Col·legi de Periodistes, David Torras és finalista per «impedir l'accés de la premsa als jugadors i als entrenaments del Girona FC». Dulsat i Riera ho són per «manca d'interès per atendre els periodistes» i Mercader, pels impediments que posa als periodistes que sol·liciten una entrevista.

A l'altra banda, la responsable de premsa de l'Ajuntament de Blanes, Eva Palau, el cap de premsa de l'Ajuntament de Palamós, Joan Cama, i el gerent de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, Martí Sabrià, optaran a la Mosca Grossa, que reconeix la bona atenció als mitjans de comunicació. Els periodistes que han votat les nominacions han valorat «la professionalitat, diligència i eficiència davant qualsevol sol·licitud» de Palau, la «disponibilitat» per atendre la premsa i que sempre respongui al telèfon de Cama i la bona predisposició i la cordialitat de Sabrià.