El Bisbat de Girona ha fet públiques les prioritats pastorals per aquest curs, que tenen com a objectiu impulsar, iniciar o millorar algunes accions i propostes per exercir la missió de l'Església «tenint molt present la Paraula de Déu, el magisteri pastoral i la vida de les persones».

Les prioritats s'estructuren en nou pastorals. La primera és la de la Misericòrdia, que té com a objectiu «curar ferides», tot garantint que la comunitat tingui un tarannà obert i prioritzant la visita i atenció als malalts i als ancians, així com donar suport als familiars en les exèquies. La segona és la pastoral del Carrer, que propugna que cal estar atents a la vida dels propis veïns i «estar al seu costat, amb una presència humil, testimonial, per compartir els fets que succeeixen». En aquest sentit, el bisbe, Francesc Pardo, demana que les comunitats no només esperin que la gent es dirigeixi a elles, sinó que creu que «cal anar a cercar-les i trobar-les en els llocs on es va desgranant la vida». Per això, afirma que les comunitats parroquials «s'han de fer presents en aquelles situacions de sofriment i alegria» que es viuen en pobles i ciutats.

La tercera és la pastoral de l'Acolliment que, segons el bisbe, s'ha de dirigir cap a totes les persones que tenen o poden tenir algun contacte amb l'Església i les seves institucions. Per això, defensa que cal desenvoluplar «un estil de parròquia o comunitat acollidora en el qual tothom es pugui trobar com a casa». La quarta és la pastoral de l'Acompanyament, que s'ha de dirigir tant a grups com a persones i responsables i voluntaris d'activitats pastorals.

En cinquè lloc hi ha la pastoral de la Paraula, és a dir, vetllar per les celebracions de la Paraula, la seva proclamació i la formació cristiana en totes les seves vessants, des de la catequesi d'iniciació ciutadana fins al catecumenat, la formació per a laics, els moviments, les escoles i les famílies.

La sisena és la pastoral de la Pregària. Segons el bisbe Pardo, cal ensenyar a pregar i a motivar, que sorgeixin estones de pregària a les paròquies, i introduir la Litúrgia de les Hores.

En setè lloc hi ha la pastoral de la Celebració. L'objectiu és seguir prioritzant la celebració dels sagraments, sobretot l'Eucaristia, i vetllar per una «qualitat i preparació digna». A més, recorda que també cal tenir cura de les celebracions en absència de prevere.

La vuitena és la pastoral del Servei. L'amor als altres es concreta i verifica en el servei, de manera que es vol seguir apostant per les accions socials que es duen a terme des dels diferents àmbits de l'Església. Finalment, la novena és la pastoral de la Comunitat i la Comunió, centrada en la missió dels consells, delegacions i equips parroquials.