Deu novel·les de les 564 que es van presentar opten com a finalistes a la 68a edició del Premi Planeta, que s'atorgarà el 15 d'octubre a Barcelona, en un sopar literari que tindrà lloc al MNAC. De les deu novel·les només quatre s'han presentat a cara descoberta: Dios no baja a los infiernos, de Luis Aleixandre Giménez; El músico del metro, de Viviana Rivero; El principito secuestrado, de Joaquín Guerrero Casasola; i La cunda y la luna, de Pedro Manuel Fraile Pérez.

Els altres sis finalistes seleccionats són autors que han optat per amagar la seva identitat rere un pseudònim: La familia es una guerra de guerrillas, de Mercedes Gallagher (pseudònim); Cristales rotos, de Melchor Marín (pseudònim); La rosa de Jericó, de Salomé Becerra (pseudònim); 5.749 días, d'Ana Sánchez (pseudònim); Tal como éramos, de Viveca Lindfors (pseudònim), i El diario de Shara Clayton, de L'omertà (pseudònim).

El jurat està integrat per Alberto Blecua; Fernando Delgado; Juan Eslava Galán; Pere Gimferrer; Carmen Posadas; Rosa Regàs i Belén López.