Lloret de Mar acollirà, del 15 al 17 d'octubre, la 31a edició de les Jornades de Turisme de la Conferència Episcopal Espanyola, adreçades als delegats i delegades d'arreu de l'Estat d'aquesta pastoral, així com a persones vinculades amb el sector. Les jornades portaran per títol Supòsits fonamentals en la Pastoral de Turisme.

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, serà l'encarregat de presentar les jornades el dimarts 15 a la tarda, i tot seguit prendrà la paraula l'exdegana de la facultat de Turisme i especialista en turisme religiós Dolors Vidal, que participarà en la trobada amb la conferència Una visió de l'evolució del turisme.

Dimecres al matí, la primera conferència anirà a càrrec del periodista i escriptor Antoni Puigverd, que parlarà dels Efectes del turisme en la nostra cultura i societat. Posteriorment, els participants podran gaudir d'un diàleg amb el ponent. Al migdia, serà el director del Departament de Turisme i Temps Lliure de la Conferència Episcopal Espanyola, Francisco Juan Galiana Roig, oferirà la ponència La transversalitat com a principi fonamental en la pastoral turística.

A la tarda, els participants es desplaçaran fins a la ciutat de Girona, on es farà la presentació del programa Catalonia Sacra, a càrrec de Dani Font, coordinador del projecte. Els assistents també visitaran el Centre Històric i la Catedral.

Missa a Santa Cristina

Finalment, dimecres començarà amb la comunicació Experiències pastorals sobre les tradicions i festes patronals a càrrec de Martirià Brugada, rector de Lloret. Tot seguit se celebrarà una missa a l'ermita de Santa Cristina i, després d'un descans, tots els participants podran posar en comú les seves experiències en el desenvolupament de la pastoral turística.