El gran convidat de l'edició d'enguany del Festival de Cinema de Sitges, l'actor Sam Neill, l'icònic protagonista de la primera part de Parc Juràssic, va oferir ahir una roda de premsa en la qual va repassar des dels seus inicis fins al nou projecte que rodarà: la tercera part de la nova saga Jurassic World. «És un nou juràssic i un nou món per a mi», va ressaltar. El Festival de Cinema de Sitges 2019 el premiarà avui dissabte en una gala amb el Gran Premi Honorífic.

Sam Neill, de 72 anys, va recordar quan va néixer la seva passió pel cinema. Quan era petit, a casa seva, no tenien televisió i anava al cinema a veure pel·lícules. No jugava a futbol, no practicava cap esport i estimava el cinema. Va reconèixer, però, que era un somni impossible dedicar-se al cinema des de Nova Zelanda. Després de la seva llarga carrera amb títols molt populars, Neill va explicar que «mai» s'ha considerat una estrella de cinema, però, va afegir, ha estat afortunat de tenir una carrera com a actor. Va recordar que fa molts anys va conèixer grans actors i actrius i actualment té molts amics que són estrelles de cinema, però veu també les seves misèries amb els seus divorcis i els problemes de la seva vida.

L'actor va recordar alguns dels grans directors que ha conegut i va explicar que «com més extremes són les pel·lícules de terror que fa un director, més encantador és en persona». Va posar com a exemple George Miller, director de Mad Max, que és «la persona més encantadora del món» i John Carpenter també. Sobre Steven Spielberg, va assenyalar que és molt amable i té un esperit de nen.

Neill va destacar que el de Sitges serà el primer premi que li donen dedicat a la seva vida i va fer broma dient que espera que no signifiqui el final de la seva vida perquè encara no ha acabat el seu treball. Va assegurar que el normal és dir que se sent modest, però que ell se sent molt feliç de rebre'l.