La 66a edició dels Premis Ondas ha distingit l'espai Hoy por hoy de Pepa Bueno com a millor programa de ràdio, Carlos Herrera com el millor presentador i els Salvados en què Jordi Évole va entrevistar el president veneçolà Nicolás Maduro i el papa Francesc com a millor programa d'actualitat. La Resistencia, el reeixit format presentat per l'humorista David Broncano al canal #0 de la plataforma Movistar+, ha guanyat l'Ondas a millor programa d'entreteniment televisiu.

La cantant Rosalía -que precisament ahir va superar els 1.000 milions de reproduccions del vídeo de la cançó Con altura a Youtube, convertint-se en l'artista femenina més vista de l'any-, rebrà el premi com a fenomen musical de l'any. La catalana ha estat distingida amb l'Ondas per haver conquerit «les llistes d'èxits de tot el món a través d'una proposta mestissa de caràcter urbà, modern i transgressor, sense haver prescindit tant en la música com en l'estètica d'innegables influències de la música popular».

Els Premis Ondas també han distingit amb la millor programació especial Más de uno. Especial día mundial de la radio de Carlos Alsina a Onda Cero i la millor idea radiofònica ha anat a l'espai Nadie sabe nada d'Andreu Buenafuente i Berto Romero de la SER. El millor programa d'emissió digital ha recaigut en guany en Woodstock. 50 años del festival que cambió el mundo, de l'emissora Rock FM.

El guardó a la trajectòria musical ha distingit a títol pòstum Camilo Sexto, mort el setembre passat, mentre que el de millor comunicació musical ha distingit a la cantant i coach de La Voz Kids d'Antena 3, Vanesa Martín. En l'apartat musical, també rebran el premi el Sonorama Ribera, La Mar de Músicas i Concert Music Festival (millor espectacle, gira o festival, ex aequo).

Sobre la millor intèrpret femenina en ficció televisiva, els Ondas han distingit el paper de la catalana Candela Peña a Hierro de Movistar+, una sèrie que s'ha endut ex aequo el guardó a millor sèrie espanyola amb Arde Madrid, creada per Paco León, Anna R. Costa. Miguel Ángel Silvestre s'ha emportat la mateixa distinció a millor actor per la ficció En el corredor de la muerte de la mateixa productora.

Paral·lelament, el premi a millor presentadora de televisió el comparteixen Alejandra Andrade de Cuatro i Paloma del Río de Televisió Espanyola i Carlos Franganillo -també de la corporació pública- el de millor presentador.

La gala de lliurament dels guardons tindrà lloc el 14 novembre al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.