Igual que diuen els periodistes que no es pot deixar que la veritat espatlli una bona notícia, les protestes a Barcelona semblen no haver frenat el postureig, com el de la 'influenciadora' russa Elena Rybalchenko, que ha pujat a Instagram una instantània davant una foguera que ha incendiat les xarxes.

"Barcelona està en flames. Aquesta nit és com una pel·lícula d'acció de Hollywood!", resa el text amb el qual Rybalchenko, àlies 'fitness_mama', va acompanyar la instantània i en què també destaca el soroll de les sirenes, els helicòpters i les explosions.

En ella posa amb una de les barricades que aviva les protestes del carrer al fons i la mirada perduda a una banda i a la que li segueixen dos vídeos que mostren l'estat dels carrers incendiats en els disturbis provocats per la sentència del procés.

La fotografia ha revolucionat les xarxes, que no han dubtat en criticar la frivolitat de l'actitud de la jove: "Barcelona no és el teu escenari per a un parell de m'agrades", "la nova moda instagramer és calar-li foc a la teva ciutat i fer-te una selfie nivell pro" o "perquè vinguin turistes així és millor que no vinguin" són alguns dels comentaris dels indignats.

La jove, amb 700.000 seguidors a Instagram, es trobava de viatge a Barcelona des de feia uns dies i ni tan sols les manifestacions l'han frenat per continuar amb les seves poses estudiades i els seus artificiosos retocs, cosa que li ha valgut una allau de crítiques per, segons altres usuaris, "utilitzar el drama de Barcelona per aconseguir seguidors".