El tenor espanyol Plácido Domingo va rebre una càlida ovació en acabar la seva actuació el passat dijous al Crocus Hall de Moscou, on va oferir un recital interpretant temes com Bésame mucho o Nits de Moscou, entre d'altres. Milers de persones van acudir al recinte moscovita, on Domingo ha interpretat gairebé una vintena de cançons d'obres musicals de compositors espanyols, italians, austrohongaresos i russos. Algunes parts, juntament amb l'artista, van ser interpretades per la sopranos russes Oksana Shilova i Maria Kataeva, així com pel seu fill, Plácido Domingo Jr.

En declaracions a Moscou, Domingo va assegurar enmig de les acusacions d'assetjament sexual de què ha estat objecte que està «molt content» perquè està treballant i en contacte amb el públic. «El meu estat d'ànim? M'ha vist que estic molt content perquè estic treballant i això és el més important. Estic cantant i en contacte amb el públic», va comentar al final de la seva actuació al Crocus City Hall de Moscou.

En aquesta actuació, els músics van estar acompanyats per la Nova Orquestra Simfònica Estatal de Rússia sota la direcció de Yuri Bashmet. Les sopranos Oksana Shilova i Maria Kataeva van participar primer amb un nombre en solitari i després a duo amb Domingo, segons recull Europa Press de mitjans locals.

No obstant això, un dels primers números que va animar a l'audiència va ser quan l'orquestra va interpretar una peça de Txaikovski i Domingo va passat a dirigir l'orquestra. Al final d'aquesta actuació, Domingo es va girar cap a la sala a la qual ha dirigit unes paraules.

«Gràcies, sou una audiència tan càlida», va afirmar, per posteriorment introduir al seu fill Plácido Domingo Jr, amb el qual va cantar un duet. Ja en els bisos, Domingo va cantar al costat de les sopranos el bolero Bésame mucho, a més de la llegendària cançó soviètica Nits de Moscou -primera vegada que la interpretava, tal com va admetre el tenor-.

Gira intacta

El músic espanyol arribava a Moscou després d'actuar diumenge passat a l'Òpera de Zuric, la seva primera actuació a Europa després d'haver renunciat a actuar al Metropolitan Òpera de Nova York (Met Opera) i d'haver dimitit com a director general de l'Òpera de dels Àngels. Per ara la seva gira segueix intacata, atès que els concerts que té previstos per Europa es mantenen, malgrat les greus acusasions que shan formulat contra ell diverses dones.