L'actriu i cantant malaguenya Pepa Flores, coneguda artísticament Marisol, rebrà el Goya d'Honor 2020 de l'Acadèmia de Cinema per «les seves inoblidables interpretacions i per ser una de les actrius més estimades i recordades pel públic», que rebrà durant la cerimònia dels Premis Goya 2020 que tindrà lloc a la seva ciutat natal, Màlaga, el 25 de gener.

Nascuda el 1948, Pepa Flores es va donar a conèixer com una estrella infantil gràcies a pel·lícules que van gaudir de gran èxit, com Un rayo de luz, Tómbola, Búsqueme a esa chica o La nueva Cenicienta, entre d'altres. Començada la dècada dels 70, va treballar amb Juan Antonio Bardem a La corrupción de Chris Miller i El poder del deseo i Mario Camus a Los días del pasado, que li va valer el premi a la millor interpretació femenina al Festival de Karlovy Vary.

Després de saber que rebria el guardó, l'actriu va dir ahir sentir-se «molt honrada i agraïda per aquest reconeixement, i per això vull donar-li les gràcies a l'Acadèmia» i desitjar «molta salut» al cinema espanyol.