Una quinzena de bisbes i teòlegs d'arreu del món participaran els propers 12, 13 i 14 de novembre en un congrés sobre la figura del papa Francesc convocat per l'Ateneu Sant Pacià a Barcelona i que tindrà lloc a la Facultat de Teologia de Catalunya. L'encarregat de presidir-lo serà l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella.

El congrés, que portarà per títol L'aportació del papa Francesc a la teologia i a la pastoral de l'Església, es fa amb l'objectiu de reflexionar i aprofundir en les claus del pontificat de Francesc, que el proper mes de març arribarà al seu setè aniversari. Segons indiquen els seus promotors, es tracta de set anys «d'un pensament que ha revolucionat l'Església, obrint-la de portes enfora, fent-la més sensible a l'ecologia, a les famílies, als joves i els greuges que pateixen les persones de les perifèries i els refugiats».

Segons indiquen, a més, un dels trets que ha caracteritzat el recorregut del Papa fins a l'actualitat ha estat la seva manera d'actuar, partint de la reflexió per passar seguidament a l'acció.

En aquest context, les conferències seran conduïdes per pastors, teòlegs i institucions acadèmiques procedents d'Amèrica (Buenos Aires, Boston), Àfrica (Yaoundé, Camerun), Àsia i Europa (Roma, Barcelona). Tots ells aprofundiran en les línies que Francesc ha obert durant els seus primers set anys de ministeri com a bisbe de Roma.