El tenor espanyol Plácido Domingo es va endur divendres a la nit l'ovació del públic que va presenciar a l'Òpera de Viena la seva actuació a Macbeth, de Giuseppe Verdi. Malgrat un inici una mica nerviós, el tenor espanyol va recollir els aplaudiments del públic per la seva interpretació protagonista a Macbeth, la primera al coliseu vienès, segons el diari local Kurier.

L'Òpera Estatal de Viena ja ha confirmat que mantindrà els contractes signats amb Domingo per a les seves actuacions futures -també està previst que torni al juny de 2020- en «aplicar la presumpció d'innocència», després de les acusacions de diverses dones per assetjament sexual.

«Cal aplicar la presumpció d'innocència i, per la nostra banda, no tenim constància de cap acusació en la nostra àrea de responsabilitat. De fet, Plácido Domingo és valorat tant com a ésser humà com a artista per tots els treballadors d'aquesta casa», va assenyalar el director de la institució, Dominique Meyer, que va demanar «no prejutjar» el tenor espanyol.

Domingo participarà en dues funcions més Macbeth al'Òpera de Viena demà i divendres, després de la ovació rebuda la setmana passada en un recital a Moscou en concloure la seva actuació al Crocus Hall de Moscou, on va oferir un recital interpretant temes com Bésame mucho, entre d'altres.

Milers de persones van acudir al recinte moscovita, on Domingo va interpretar gairebé una vintena de cançons d'obres musicals de compositors espanyols, italians, austrohongaresos i russos.