30 de octubre de 2019
30.10.2019
Diari de Girona

La feminitat i l'adolescència són més protagonistes al nou còmic d'Astèrix

29.10.2019 | 23:35
Jean-Yves Ferri i Didier Conrad, ahir a Barcelona.

La feminitat i l'adolescència són els grans protagonistes del nou còmic d'Astèrix, La filla de Vercingetòrix (Salvat). Com en les darreres quatre ocasions, l'àlbum ha estat realitzat pel tàndem format per Jean-Yves Ferri al guió i Didier Conrad a la il·lustració. Conrad va explicar, en una presentació celebrada ahir a Barcelona, que el desafiament era aportar alguna cosa nova a la saga d'Astèrix i això ho van trobar amb la incorporació d'una protagonista femenina, l'Adrenalina, que és perseguida pels romans i es refugiarà al poblat gal.

L'adolescència també hi és present per la mateixa Adrenalina i també per nous personatges joves com els fills del ferrer i el pescater. El 38è àlbum dels herois gals creats per René Goscinny i Albert Uderzo el 1959 es publica en més de 20 idiomes i té una tirada de més de 5 milions d'exemplars.

En aquesta ocasió és una misteriosa adolescent qui trenca la calma del poblet gal d'Astèrix i Obèlix, la filla de Vercingetòrix, vençut dos anys abans pels romans. Juli Cèsar i els seus legionaris busquen l'Adrenalina sense treva. La filla del cèlebre cabdill gal es refugiarà al llogaret dels gals irreductibles, l'únic indret dins la Gàl·lia ocupada que pot oferir-li protecció. Com explica Salvat, la protagonista, l'Adrenalina, «mou la trama de l'àlbum com cap altre personatge femení ho havia fet dins la sèrie».

Jean-Yves Ferri va explicar que tenir una filla l'ha ajudat a l'hora d'escriure la nova història d'Astèrix. «Vaig pensar que havia d'escriure una cosa que la meva filla pugui llegir sense que jo sembli 'tonto'». El guionista va admetre que es va inspirar en l'actitud de la seva filla i de l'adolescència en general, tot i que «no volia crear un còmic molt estereotipat».

Conrad també es va inspirar en la seva filla i va explicar que el desafiament era aportar alguna cosa nova a la saga i això ho van trobar amb la incorporació d'una protagonista femenina, l'Adrenalina. «La millor solució és inspirar-se en l'experiència real i la meva filla era ideal en aquest sentit», va afegir. El dibuixant també va destacar que l'Adrenalina és «un personatge molt fort i no podria formar part d'un altre àlbum sense estar en el centre» del mateix perquè no és secundari. Un cas diferent és el d'en Sèlfix, fill del ferrer, i en Blinix, fill del pescater, «perquè ja formen part del paisatge del poblat».

De fet, Ferri va assegurar que la jove Adrenalina necessitava altres adolescents al poblat i per això hi ha els fills del ferrer i el pescater, «que són molt oposats als pares». El guionista va explicar també que segur que tornaran a aparèixer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook