L'actor Nicolás Dueñas, que va destacar fonamentalment en el món del teatre i la televisió, va morir dissabte a Madrid a causa d'un càncer als 78 anys. Dueñas va obtenir la popularitat gràcies a la seva multitud de treballs a la televisió. En concret, destaca el seu paper com a pare de Lucía a la sèrie Aquí no hay quien viva.

L'actor era un dels «últims supervivents» del Teatre Espanyol Universitari de Madrid, on va fer els seus primers passos en el món de la interpretació.

Cinema, teatre i televisió

No obstant això, va ser requerit per grans directors cinematogràfics des que va debutar el 1966 a la pel·lícula La busca, d'Angelino Fons. Posteriorment va treballar en papers de repartiment en diverses ocasions per Pilar Miró ( El crimen de Cuenca, Gary Cooper, que estás en los cielos i Tu nombre envenena mis sueños) i també a Divinas palabras, de José Luis García Sánchez.

Al teatre sí que va abordar importants papers, i destaca el seu treball a Angelina o el honor de un brigadier, La marquesa Rosalinda, Hair, Toc Toc (la Unió d'Actors el va premiar com a millor actor protagonista) o Sabor a miel. La seva participació en nombrosos muntatges va ser constant des que el 1975 va treballar en el musical Godspell.

Des dels seixanta va ser un rostre habitual de TVE, en espais com Estudio 1 o Teatro de siempre. També va participar a les sèries Cosas de dos, Los negocios de mamá y Agente 700, entre d'altres.