L'empresa gironina Caganer.com ha apostat per incorporar dones entre les seves figuretes aquest 2019 i posarà a la venda les rèpliques de la cantant Rosalia, l'activista Greta Thunberg o diverses superheroïnes. Segons l'escultor de l'empresa de Torroella de Montgrí, Marc Alòs, "dins de la nostra col·lecció sempre busquem que hi hagi moltes dones".

Per això, aquest any han aprofitat el fenomen Rosalia i dedicar-li una figureta. "Una persona de Catalunya que ha arribat a on ha arribat havia d'estar dins del nostre imaginari", ha reblat Alòs. A banda de Rosalia i de l'activista Greta Thuberg, Caganer.com ha creat una figureta per a les superheroïnes de DC Comics Wonder Woman i Harley Quinn.

Marc Alòs ha detallat que aquest any les figuretes polítiques han perdut pes, ja que l'any passat ja van estrenar tots els exconsellers empresonats i a l'exili, així com també líders internacionals com Theresa May. Precisament, aquesta última ja ha estat renovada pel caganer de Boris Johnson, el nou primer ministre britànic.

L'empresa Caganer.com ha presentat fins a mig centenar de noves figuretes de cara a aquest Nadal, entre les quals també hi ha els protagonistes de la sèrie espanyola 'La Casa de Papel' que ha aconseguit un ressò internacional. És una figureta amb la carota de la cara de Dalí i el vestit vermell característic.

Encara en el gènere de ficció, els germans Alòs han apostat per recuperar el personatge de Mr Bean i també han estrenat la seva figureta. Per als més petits també han volgut fer escultures de la nina LOL Surprise, del 'Rei Lleó' i les gàrgoles del 'Geperut de Notre Dame'.

El fitxatge més destacat del Real Madrid, Eden Hazard, també s'ha incorporat a la col·lecció de més de 500 peces de Caganer.com. En l'àmbit esportiu, s'estrenen Pau Gasol i Novak Djokovic, que acompanyarà a Rafael Nadal i Roger Federer. També s'ha actualitzat la representació de Leo Messi, que ara aguanta una de les cinc pilotes d'or que ha guanyat el blaugrana.

Puigdemont, Obama, Trump i Messi, els més venuts

Ja des dels inicis Caganer.com va fixar-se l'objectiu de donar a conèixer la cultura catalana arreu del món i ho aconsegueixen any rere any a través de la creació de figures de personatges coneguts a diferents països, especialment polítics i esportistes. Així és com Caganer.com travessa fronteres i porta la cultura i tradició catalanes a les llars d'arreu del món i durant tot l'any. Entre les figures més venudes, del clàssic caganer amb barretina, dels inicis, han passat a encapçalar el rànquing Carles Puigdemont, Barack Obama, Donald Trump i Leo Messi.