13 de novembre de 2019
13.11.2019
Diari de Girona

Omella defensa la tasca del Papa, davant la cúria conservadora

L'arquebisbe de Barcelona inaugura un congrés sobre les aportacions de Francesc a la teologia

13.11.2019 | 00:00
Omella defensa la tasca del Papa, davant la cúria conservadora

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, va defensar ahir la tasca «audaç» del papa Francesc en valorar els seus gairebé set anys de pontificat, en els quals s'ha hagut d'enfrontar als sectors més conservadors de l'Església Catòlica. Omella va inaugurar a Barcelona un congrés internacional organitzat per l'Ateneu Universitari Sant Pacià per analitzar les aportacions del Papa a la teologia i la pastoral de l'església i al qual assisteixen ponents d'Amèrica de Nord, Amèrica Llatina, Àsia, Àfrica i Europa i que finalitzarà el proper dijous.

Durant la seva intervenció, el cardenal va defensar que les paraules del Papa al llarg del seu pontificat «demostren un veritable canvi d'època, en el marc del cristianisme necessita una conversió profunda». Omella va destacar així l'«abast internacional» de la tasca del Papa, que «no es limita a l'Església Catòlica», i va afirmar que «els que estan a la perifèria veuen en el Papa algú que els defensa i els presenta davant de determinats poders econòmics i polítics».

L'Església «no pot deixar de donar respostes a les urgències socials», va afegir el cardenal quan es va referir al fet que «el papa Francesc fa teologia de la realitat». Durant els seus set anys al capdavant de l'Església, el Papa «ha parlat amb un llenguatge directe i personal al cor de la gent» i també ha parlat amb els gestos «als nous leprosos del nostre temps, als joves que són com ovelles sense pastor, als emigrants, a les víctimes del comerç de persones, als sense sostre», es va referir Omella.

Sobre la crida que ha fet el Papa a explicar una Església «sense fronteres» i criticant les polítiques de rebuig d'immigrants de Donald Trump i de Matteo Salvini, Omella va opinar que «els murs i les fronteres fan un flac favor a la humanitat i eviten tenir un món més fratern».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook