La cap de l'equip de sommeliers del Celler de Can Roca, Audrey Doré (Bretanya, 1980), va guanyar dilluns la final del Concurs del Millor Sommelier de Catalunya, organitzada per l'Associació Catalana de Sommeliers enguany dins del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. És la segona vegada que Doré guanya aquesta distinció, després d'haver estat la primera dona a fer-ho l'any 2017.

Aquest cop, la final va enfrontar Doré amb els també sommeliers Anna Casabona, responsable d'El Celler de Capçanes, i Ton Colet, d'El Cigró d'Or, a Vilafranca del Penedès. Doré i els altres dos finalistes participaran al concurs estatal de sommeliers en representació de Catalunya, que se celebra del 30 de març al 2 d'abril del 2020 al Salón del Gourmet de Madrid.

El concurs va constar primer d'un examen escrit, després una prova pràctica de tast a cegues, una d'idiomes i una altra de comunicació. D'aquí van sortir els tres finalistes escollits pel jurat, Doré, Casabona i Colet. La final va consistir en un test ràpid d'imatges, el tast de dos vins, la identificació de tres productes, la detecció d'errors en una carta de vins, la presa de comanda d'una taula, una prova de decantació i una prova sorpresa, nova d'aquesta edició, de servei d'un vi.

El veredicte es va donar a conèixer en el marc de La Nit dels Sommeliers 2019, celebrada a la Sala Domènech i Muntaner de l'hotel Casa Fuster de Barcelona. El concurs Millor Sommelier de Catalunya és un certamen organitzat per l'Associació de Sommeliers de Catalunya, l'objectiu de la qual és desenvolupar i promoure el coneixement de la professió de sommelier, dels vins i productes gastronòmics de tot el món, amb especial èmfasi en els catalans.

El Millor Celler, a Capmany

Els mateixos premis també van distingir, amb el guardó al Millor Celler de Catalunya, el Vinyes Olivardots de Capmany. Es tracta d'un projecte familiar a Capmany nascut el 2002 per part de Carme Casacuberta i Antoni Pena i al qual s'han incorporat les noves generacions. En la categoria de millor enòleg, el guanyador va ser Joan Asens, del Celler Orto.

La resta de guardonats van ser: l'Equip Sapiens del Vino La Bullipedia al Millor Comunicador, Ampans a la Millor Iniciativa Solidària, Ignasi Torralba -director d'Impitoyables, el grup de tast a cegues més antic d'Espanya- a la Millor Trajectòria i Manel Tirvio Sales al Soci d'Honor. A més, també van ser reconeguts els socis que fa deu anys que són a l'entitat.