L'Associació d'Amics del Monestir de Sant Daniel, que es va constituir oficialment el passat 15 de juliol i es va posar en marxa al mes de setembre, ja s'està donant a conèixer. Es tracta d'un projecte que ve de lluny i que va ser anhelat per diferents persones en diverses etapes, entre les quals el metge Josep Cornellà i l'educadora Núria Terés.

El monestir benedictí de Sant Daniel de Girona és, amb més de mil anys d'història, un dels més antics de Catalunya. En els últims temps, un grup de persones que freqüenten el monestir -ja sigui amb les Vespres participades, l'hostatgeria o altres activitats de voluntariat i suport- han cregut convenient fer aquest pas per tal de crear una associació que ha de facilitar l'ampliació del cercle de persones que coneguin, estimin i donin suport als serveis i activitats del monestir. El seu objectiu principal és, doncs, difondre el monestir i la seva història -especialment l'hostatgeria- i oferir suport a les monges en aquells àmbits que necessitin, però també fomentar l'espiritualitat (especialment la benedictina) a través de compartir la pregària de les vespres i d'activitats similars.

Per aconseguir-ho, des de l'Associació tenen la intenció d'ampliar la col·laboració amb altres entitats, associacions i institucions que facilitin la realització d'activitats culturals, tradicionals i religioses al monestir. De fet, volen treballar especialment amb l'Associació de Veïns de la Vall de Sant Daniel.

La presentació pública de la nova associació tindrà lloc el proper dissabte, 30 de novembre, al Claustre del Monestir, a partir de les cinc de la tarda. Prendran la paraula per fer parlaments la priora del monestir, Maria Assumpció Pifarré; la presidenta de l'Associació de Veïns de Sant Daniel, Laia Martín; i dos membres de la nova Associació d'Amics del Monestir: Carme Panella i Albert Quintana. Tot seguit tindrà lloc un brindis i una petita celebració amb coca de l'Ermessenda, i en acabar es farà una visita guiada pel monestir. Potseriorment, a les set de la tarda, a l'església, hi haurà les Primeres Vespres d'Advent i uns tastets musicals a càrrec del Cor dels Amics del Monestir.