Un milió de joves catalans d'entre 18 i 34 anys es declaren catòlics i, d'aquests, més de 125.000 s'acosten setmanalment o mensual a la seva parròquia per assistir o participar en un acte de culte, segons dades de l'arxidiòcesi de Barcelona.

En un comunicat, l'arxidiòcesi explica que segons dades recollides pel Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat i de l'Idescat durant l'any 2019, d'aquest milió de joves, 377.000 pertanyen a l'Arxidiòcesi de Barcelona (que comprèn les comarques de Barcelonès, part del Baix Llobregat i del Maresme, amb una població de 2,6 milions de persones) dels quals 44.000 van també setmanal ment i mensual a un centre de culte.

Un any centrat en el jovent

Aquesta és la base sobre la qual l'Arquebisbat de Barcelona vol treballar i ampliar el Pla Pastoral Sortim! durant aquest 2020, dedicat a la joventut.

Segons el bisbe auxiliar de Barcelona, Antoni Vadell, «el Pla constata una preocupació pels joves, que han de ser atesos i rebre l'anunci de l'Evangeli». En aquest sentit, considera que «la pastoral amb els joves, a més, és on es manifesta de manera més real el canvi d'època que estem vivint». Per això, assegura que des de l'Arquebisbat de Barcelona es vol escoltar els joves i, sobretot, «buscar que donin el dinamisme necessari a la renovació eclesial».

El Bisbat de Girona, per la seva banda, també compta amb una Pastoral amb Joves des d'on es porten a terme diferents activitats. En aquest cas, el seu delegat episcopal és Jordi Callejón i el seu centre de trobada és el casal Bisbe Cartañà de Girona. Una de les activitats més destacades que porten a terme al llarg de l'any és l'organització de la Pasqua Jove, que compta amb un grup motor propi.