La germana gran del rei emèrit Joan Carles I, la infanta Pilar de Borbó, va morir ahir amb 83 anys. Estava ingressada des de diumenge al vespre a una clínica de Madrid i patia un càncer de còlon que la va obligar a ser intervinguda l'any passat. Pilar de Borbó era la tieta de l'actual monarca Felip VI. Tenia cinc fills i era presidenta honorífica d'una ONG vinculada a la infància.

Com a primogènita de Joan de Borbó i Battenberg i Maria de la Mercè de Borbó i Orleans, va néixer a Cannes el 30 de juliol de 1936, durant l'exili. Va viure durant la seva infància i joventut a Roma i Estoril, i va tornar a Espanya després de la coronació del seu germà, Joan Carles, com a Rei d'Espanya, i va rebre el títol de duquessa de Badajoz el 1967.

Però malgrat el seu títol i ser neta dels Reis d'Espanya Alfons XIII i Victòria Eugènia de Battenberg, va renunciar als seus drets de successió al tron espanyol per amor i va contraure matrimoni amb Luis Gómez-Acebo y Duque de Estrada el 5 de maig de 1967, a Lisboa, tot i la primera negativa dels seus pares, els comtes de Barcelona. D'aquest matrimoni van néixer els seus cinc fills: Simoneta, Juan Filiberto Nicolau, Bruno Alejandro, Luis Bertran i Fernando Humberto.