Els professors de Religió temen que la mesura de treure aquesta assignatura de les matèries que compten per a la nota mitjana, anunciada en l'acord del nou Govern de coalició de PSOE i Unides Podem, provocarà «molts» acomiadaments i no descarten prendre mesures legals i sortir al carrer a manifestar-se.

«Perdrem molts llocs de treball, de professors que fa més de 20 anys que són en la funció pública i que han demostrat al llarg del temps, per les dificultats, ser uns docents d'alta talla», ha assegurat la coordinadora nacional de les Plataformes de Professors de Religió en l'Ensenyament Públic, Amelia Álvarez.

Per això, Álvarez ha precisat que esperaran a veure la proposta i, «si va en contra dels Acords Església-Estat i en contra del que s'ha guanyat en sentències», prendran «tot tipus de mesures»: en primer lloc, legals, i en segon lloc, estan disposats a manifestar-se. Els professors de Religió creuen que, amb aquesta mesura, el Govern vol dur a terme «una persecució» contra ells. «Van darrere nostre. Hi ha un atac a les llibertats, al punt 27.3 de la Constitució. Hi haurà una reducció clara, però constitucionalment podem guanyar perquè no pot haver-hi pedagògicament una assignatura en un sistema educatiu que no es pugui avaluar i qualificar», ha explicat Álvarez.

Així mateix, ha criticat que hi ha «un gran desconeixement» sobre l'assignatura de religió perquè «molts creuen que s'està fent catequesi», quan, segons recorda, el currículum de la matèria està aprovat pel Ministeri d'Educació. Finalment, també argumenta que el currículum és «similar als programes de més de 30 països desenvolupats».