Els ducs de Sussex, el príncep Enric d'Anglaterra i Megan Markle, van anunciar dimecres passat la seva retirada de la Casa Reial com a membres «sènior» per donar a la família que han format l'«espai» necessari per als seus nous projectes, entre els quals han avançat la creació d'una entitat caritativa. «Hem decidit apartar-nos de la Família Reial i treballar per ser financerament independents, mentre seguim donant suport plenament a la seva majestat la reina», van anunciar en un comunicat difós per les seves xarxes socials que, segons sembla, va causar un enorme malestar entre la resta de membres, començant per la reina Isabel II, que va dir sentir-se ferida amb la decisió presa pels ducs de Sussex.

Entre els canvis previstos, els ducs van avançar que a partir d'ara repartiran el seu temps entre el Regne Unit i Amèrica del Nord, si bé van recalcar que seguiran honorant les seves obligacions amb la reina, la Commonwealth i els seus patronatges. Segons han informat aquesta mateixa setmana alguns diaris britànics, la decisió dels ducs arriba després que Megan hagi patit l'assetjament de diversos tabloides sensacionalistes, una situació que ha fet témer a Enric que la seva esposa pogués acabar com la seva mare, Diana de Gal·les, que el 1997 va morir en un accident de trànsit a París mentre fugia dels periodistes.

Sobre la ruptura entre els prínceps de Sussex i la família reial en va parlar divendres Tom Bradby, gran amic de Megan i Enric, que va assegurar que el matrimoni s'ha sentit «expulsat» de la família perquè la monarquia ha optat per centrar-se en el seu germà Guillem i la seva esposa Caterina de Cambridge, futurs hereus del tron del Regne Unit.

No obstant això, rere el ja conegut com a «Megxit» -i l'entitat caritativa- s'hi podria trobar també un important negoci. Enric i Megan podrien guanyar milions pels seus lucratius acords comercials. Fins ara, el matrimoni tenia «prohibit» obtenir ingressos de qualsevol manera fora de la corona reial britànica, però ara podrien obtenir grans sumes per realitzar treballs privats. Tot indica que la parella ja té diversos interessos comercials als Estats Units, fent servir el seu nom i els contactes.