Josep Roca, sommelier del triestrellat El Celler de Can Roca, va reconèixer ahir el repte que significa per als restaurants les comandes limitades per al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, però va demanar als cuiners que oblidin el seu ego i intenten satisfer tota la seva clientela. «Si cuinar és estimar i servir és cuidar, hem de fer-ho més que mai perquè cuinem per al nostre ego o els nostres clients? Tots volen gaudir de l'experiència dels nostres restaurants encara que tinguin alguna limitació», va indicar en la seva ponència a Madrid Fusión.

Ja sigui per motius fisiològics o mentals, la restricció d'aliments «ens preocupa i ens ocupa pràcticament dues hores i mitja al dia» a El Celler de Can Roca, va reconèixer el també maître, per a qui la gravetat del problema «no permet prendre en broma cap de les advertències alimentàries dels comensals», que requereixen «comprensió i delicadesa en el tracte». En aquest restaurant s'hi ofereixen dos menús, un de plats clàssics que inclou 250 ingredients i el Festival, amb 400, cosa que suposa «un ventall molt gran de possibles al·lèrgies i intoleràncies», però també rebuig per motius de religió, de cultura o fins i tot per modes.

Les dades obtingudes en les dues últimes setmanes a El Celler de Can Roca mostren que 92 persones van alertar prèviament de la seva situació, la qual cosa suposa el 5,79 per cent dels clients de l'establiment.